здравейте!Мисля,че две супени лъжици олио/зехтин/са достатъчни.С едната зе запържва лукът и дом.сок,а другата се напръскват 4 порции и леко се намазва тавичката.Що се отнася за тиквичките и картофите пържени във фритюрник си има кошничка и ги оставям да се оцедят достатъчно докато се приготвя соса.Ако ви идва много мазно може да намалите количеството мазнина и да увеличите времето за изчеждане.Вместо доматен сос може да се замени със сос бешамел.Този вид летни ястия ги правя почети без мерки просто импровизирам и в процес на приготвяне всеки може да прицени за количествата спомагателни продукти.Моя колежка го приготвя с маргарин тъй като съпругът и има проблеми със стомаха и така му понася най-добре.Въпрос на вкус.
|