Малко е странна рецептата, но реших да я споделя с вас. На мен ми е любима.
1 зелка
1-2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 г. ролца от раци (дето всъщност раци няма)
малко олио или зехтин
Соев сос (обикновен, по желание)
къри (микс, може и само куркума, или само джинджифил, или каквото има там)
и спагетите естествено.
Спагетите се сваряват стандартно.
Добавката:
Накълцания чесън се запържва леко в мазнината, след това се добавя лука и малко след това нарязаното зеле и настърганите моркови. Задушават се известно време, но не до пълно омекване, леко хрупкави, след това се слага избраната подправка и соевия сос на вкус. Ролцата от раци се нарязват и запържват, запичат в тефлон или пък така както са от опаковката се разбъркват в сместа. След това всичко се разбърква със спагетите. Плънката е много набъбваща затова обикновено спагетите са по-малко количество. Полвинката ми държи да му правя и доматен сос към тях, но аз ги предпочитам само с малко кашкавал. Рецептата едни приятели ми я казаха, но с пилешко месо, аз не съм фен на пилето и затова го замених с каквото имах. Но както при всяка рецепта човек може да си позволи всякакви волности
Важен е резултатът.