Доживяях, доживях и аз да опитам тез сладки..
Ако знаете от кога им се каня само...
Принципно не ме привличат сладките неща, но има ли мноого шоколад, оплезвам език и почвам да кроя планове кога да ги почна.
В случая има-няма година и половина, а откакто
Пилето пусна тук рецептата, почнах и да ги сънувам.
Благдарение на
Бисквитка се сдобих с готварски шоколад, за да мога с чиста съвест да го прахосвам на воля. Мерси за което!
И тъй..следвайки указаинията на 2-те професионалистки изказали се по-горе и сред кратка консултация с блога на
Ayn и под предлог, че свекърва ми има рожден ден (да ми е чиста съвеста, в случай че опукам половин тава за дегустация- което и стана..
, няма да се излагам я
), ги спретнах днес. Въпреки предварителната паника се оказа, че се правят много лесно и бързо.
А за вкусът да не говорим, пир за шокоманиаците!
Пухкави, шоколадови, ароматни.
Снимки няма, фотото нямаше батерии. На външен вид изглеждаха страхотно. Не се разляха, останаха си дебелички. Добавих още 10-15 гр. брашно към сместа (в блога пише, че брашното е 210 гр. и реших, че е поправила рецептата си) и ги пекох на 3 на моята фурна, което не знам колко е ..
, точно за 10 мин. Не станаха нито сухи, нито спечени - идеални!
Умряла ми'й циганката, та сама си се хваля
Благодаря на
Марабу и
Бисквитка за за помоща и напътствията!