Райски сладкиш
Бисквитен блат:
1 чаша брашно
1/2 ч.л. сода
1/4 ч.л. бакпулвер
1/2 чаша размекнато масло
1/3 чаша захар
1 чйце
1 с.л. мляко
1/2 ч.л. ванилова есенция
1/2 чаша кокосови стърготини
2-ри блат:
6 с.л. масло
1/4 чаша захар
1 1/2 чаши натрошени пълнозърнести бисквити
1 1/4 чаши настърган шоколад
1/2 чаши натрошени орехи
За канеленот масло:
1/2 чаши размекнато масло
3 с.л. захар
1 1/2 ч.л. канела
ванилов сладолед
шоколадов топинг
карамелов топинг
нарязани орехи
Метод:
1. Загрейте фурната
2. За първия блат: Смесете брашното, содата и бакпулвета в купа.
3. в друга купа, разбийте маслото и захарта. Добавете яйцето, млякото и ванилията и разбийте още малко.
4. Внимателно смесете сухата смес с другата смес и добавете кокосовите стърготини. Оставете настрана.
5. За втория блат: Разтопете 6 с.л. масло и прибавете захарта и натрошените бисквити. Поставете в намаслена тавичка и пресовайте.
6. Отгоре изсипите настъргания шоколад.
7. Отгоре излейте първата смес, която трябва добре да покрие шоколада.
8. Отгоре посипете с орехите.
9. Печете 40-45 minutes докато краищата станат светло кафяви.
10. Пригответе канеленото масло като разтопите маслото със захарта и канелата. Не претопляйте прекалено много.
ПРИ СЕРВИРАНЕ, КЕЙКА ТРЯБВА ДА Е ТОПЪЛ. Може да се претопля леко в микровълнова фурна.
В малка загрята касеролка поставете малко от канеленото масло за да се разтопи, отгоре едно парче от сладкиша. Отгоре поставете топка ванилов сладолед и покрийте с малко количество шоколадов и карамелов топинг.
Поръсете с орехи.
