Списък на необходимите продукти:
4 яйца
70 г масло
плодовете от 1 компот ягоди
1 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 шепа орехи
1. Маслото и ягодите се поставят в малка, кръгла йенска тенджерка. Затоплят се, докато маслото се разтопи. Яйцата, захарта, брашното и бакпулверът се разбиват с миксер.
2. Яйчената смес се налива върху загретите ягоди. Отгоре се поръсва с наедро нарязани орехови ядки. Леко се разбърква. Пече се 15-20 минути в умерена фурна, като се проверява с шишче. (Когато средата стане суха, кексът е изпечен.)
След като се поохлади, кексът се отделя от стените на съда и се обръща върху плато.
