Основен сладкарски крем ----------------------- 3 жълтъка 3 с.л. брашно 4-5 с.л. захар 500 мл мляко Ванилия
1. Жълтъците се разбиват добре със захарта и брашното. Разрежда се със студено мляко. 2. Слага се на огъня и се вари при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. Ако се сгъсти прекалено много, се добавя още мляко. Внимание: Ако не се бърка, образуват се бучки.
Най-успешния и най-непретенциозен крем е сладкарския. Може да се употребява така ,но може и да му се прибавят най-различни овкусители и съставки - масло, сметана, орехи или други ядки, кафе-мока, какао, шоколад, конфитюр, алкохол, разбитите на сняг белтъци, лимонови / портокалови кори и какво ли не още.
Може да се използва за торти и сладкиши или да се размесва с други кремове. Изобщо - основата на всички кремове е сладкарският!
|