
2-3 кг леко осолена цаца я редим в буркани от лютеница плътно една до друга с опашките нагоре.Слагаме подправки-черен пипер на зърна,ситно нарязан чесън,копър.Заливаме с препържено и изстинало олио до гърлото на буркана.На всеки буркан сипваме и по една суп.л-ца неразреден винен оцет.Затваряме с капачките и обръщаме надолу като оставяме така да престои 48 ч след което обръщаме обратно.Повтаряме операцията и така до 7-8 ден.Вадим необходимото ни количество и го сервираме в елипсовидни чинийки на чието дъно сме поставили нарязан на шайби кромид лук за салата,върху него сме поръсили копър и сме подредили в околовръст обезсолени маслини без костилките.По желание това се залива с лим.сок на вкус.Най накрая изпиваме една водка за добре свръшената работа и пей сърце.........!