Продукти:
500-600 грама варени картофи
3-4 филета маринована херинга (напр. "
Сельодката на Клавдия")
2-3 стръка млад лук
сока на 1/2 лимон
1 ч.л. дижонска горчица
Приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета, рибата на дребни парченца, а лукът - като за салата. Добавя се горчицата и всичко се обърква добре и залива с лъжица-две олио от марината на рибата (ако нямате, тогава с обикновено) и със сока на лимона. Пак се разбърква и се консумира веднага. Ако стомахчето ви не понася пикантни храни, можете да пропуснете горчицата.
А сега малко лирическо отклонение. Сигурно ще се запитате какво й е бразилското на тази салата и в какво се състои треската. Сега ще разгадаем всичко. Днес Биски е на интервю за готвач в един бразилски ресторант и понеже трябваше аз да се занимавам с обеда, тя ми продиктува по кю-то рецептата, та затова "бразилска". А пък тр
еска, защото такова е Бискиното настроение преди интервюто.
Наздраве! На мен много ми хареса, надявам се и на вас!