Продукти:
1/4 кг. Почистени калмари,
20 бр. Черен пипер,
1/4 кг замразени скариди,
1/4 кг почистени миди,
1/4 кг рачешки крачета нарязани на парчета,
листа от маруля,
лимон
За соса:
2 стръка пресен лук нарязан на дребно,
3 скилидки чесън,
4 ч.л. нарязан на дребно магданоз,
1/2 ч.ч олио
1/4 ч.ч сок от лимон,
1/2 ч.л. сол,
бял пипер.
Приготвяне:
Поставете калмарите в тенджера с малко вода, сол и черния пипер и ги оставете да не много силен огън да се сварят докато се изпари водата им и омекнат. Сложете мидите във вряща вода за 5мин. Направете същото със скаридите и рачешките крачета. Изцедете ги добре В чиния подредете крехки листа от маруля и поставете отгоре различните морски дарове, които предварително сте забъркали. В едно бурканче което се затваря добре, сложете всичките продукти за соса и ги разбиите до хомогенна смес. Залейте с тази смес морските дарове и ги гарнирайте с лимончета.
Аз купувам готов замразен микс и ползвам него (до сега не съм правил така като е с отделни продукти). А в случая за соса ползвах резачката на пасатора.