IPA написа:
Тиквички и патладжани, когато се пекат на грил тиган без мазнина и течности, т.е. натюр, и после им се добави марината, остават хрускави -
ето тук е обяснено.
Ако се пекат намазнени - омекват,
ето тук е описано.
Грилваните зеленчуци, без доматите и някои екзотики, не пускат сок.
gotin, какво значи " може да пробва да поръси салатата с леко натрошен чипс by default..."?
Благодаря ти за линка, но патладжаните са много специален зеленчук, просто не ми се вярва, че след като са леко осолени и леко отцедени, дори и изобщо да не са грилвани, че ще имат каквато и да било хрускавост, дори и да ги мариноваш.
Имах предвид, че просто няма начин да имат хрускавост, подобна на тиквичките.
Но ще пробвам на доверие...
А за леко натрошения чипс, имах предвид леко натрошен картофен купешки чипс, независимо от марката.
Но само отгоре, защото нали се сещаш какво ще стане с чипса, ако влезе между салатата...Омекнали лигави парчета пържен картоф...
Колкото до "by default", имах предвид по принцип, по идея.