Dini4ka написа:
Ето една вкусна салатка,която обичам и е лесничка:
За една порция:
50 гр. кисели ябълки
40гр круши
30гр кайсии
40гр сливи
30гр праскови
50гр бяло вино
лимонов сок
20гр пудра захар
40гр майонеза.
Приготвяне:
Нарязаните плодове на се размесват с майонезата . Ръси се пудра захар.
Поднася се след като престои 2-3 часа на студено,залята с вино и лимонов сок.Вместо с вино плодовите салати могат да бъдат залети с ром или коняк.
Дано ви хареса и на вас.
Здравей и от мене!
И мене, както и всички, ме смути въпросната майонеза.
Имам предвид, че руската кухня, която прекрасно познавам, както и подобни видове плодови салати от целия свят, съм срещал с добавката единствено на сметана - бита, заквасена сметана или някакъв вариант на лека сметана, защо не и растителна, но в никакъв случай - майонеза. За мене и най-леката майонеза би била тежка като мазнина в такава салата, особено в комплект с алкохола - независимо лек или по-концентриран.
Убедена ли си, че това не е било сметана?