Продукти:
1кг картофи
3 глави кромид лук
1 пушена скумрия
1 грейпфрут
1 връзка копър
3 супени лъжици олио
3 супени лъжици лимонов сок
черен пипер, сол
Приготвяне:
Измийте картофите и ги сварете. В това време нарежете лука на едро, намачкайте го със сол и го залейте с лимоновия сок. Докато картофите са още горещи, ги обелете и ги нарежете на едри парчета. Прибавете към тях лука заедно с маринатата. Почистете рибата от кожата и костите и я накъсайте на парчета. Грейпфрута обелете от ципата и го нарежете над картофите, за да запазите сока. Добавете рибата и разбъркайте салатата. Накрая поръсете салатата със смлян черен пипер, ситно нарязан копър и сол и я сложете в хладилника. По желание може да добавите и майонеза.
Да ви е сладко!
|