Пиле с ананас 500 г пилешко филе
5 с л соев сос
4 с л
кокосово мляко *4 стръка зелен лук
2 стръка чесън пресен
1 с л лимон
1 ч л захар
1 консерва ананас (~ 350 г отцедена)
1 ч. л. нишесте
. Месото се нарязва на еднакви по големина кубчета със страна 1 см...
. В купа се размесват месото и 3 с л соев сос и се oставя да отлежи 30 минути...
. В загрят уок се сипват 3 с. л. олио и се оставя да запуши..
. Поставя се месото и се пържи на силен огън при непрекъснато бъркане 3-4 минути...
. След което месото се слага върху кухненското руло, за да се отцеди мазнината...
. Зеленият лук се нарязва по диагонал, чесънът - на малки парчета и в уока за 30 сек..
. Ананас който се нарязва на кубчета и се добавя при зеленчуците...
. Добавя се
прецеденето мляко **..
. Пилешкото се връща обратно в уока, 2 с л соев сос, 1 с л лимонов сок, 1 ч л захар
и 1 ч л нишесте (разбъркано със 5 с. л. вода) и се бърка още 3-4 минути....
. По желание може да се добави и 1 с л сметана ..
* Все си мисля ,че рецептата е на Иван Звездев, но влязох в сайта на БонАпети не успях да намеря такава.. Затова незнам кой е източника.... Сега за кокосовото мляко... Аз такова лично не съм виждала да се продава....Снимката е от www.Google.com просто да покажа горе долу как изглежда... Та
4 с л кокосови стърготини слагат се в подходящ съд и се налива вода толкова колкото да ги покрие ..
и се оставя да кипне след което се намалява огъня и се оставя да поври около 1-2 мин ..