ПРОДУКТИ:
1 Пиле
4-5 голями картофа
Желатин
Сол
Пипер на зърна
Кисели крастъвички
Царевица
Маслини
Магданоз
Вода
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилето се измива и се слага във вода.Подсоляваме водата и сладаме пипера на зърна.
Картофите също се сваряват в същото време.
Когато сварим полето и картофите,пилето се обезкостява и почиства от кожата,а картофите се обелват.
Когато обезкостим пилето,слагаме го в съд и поливаме с малко вода.Пилето се пасира.
Обелените картофи и те се пасират.
Когато пасираме пилето и картофите,разтваряме желатина и го слагаме при пилето след което съда се слага на котлона да поври водата и да се смеси със желатина.
Същото правим и с картофите.
След като се смесят с разтворения желатин ги слагаме в хладилника да стагат.
През това време взимаме другата част от желатина и го разтваряме в топла вода.
Взимаме форма за кекс.
Изсипваме малка част от желето и я слагаме в хладилника да стегне.
След като стегне правим окраса от киселите краставички, маслините, царевицата и магданоза.
След което покриваме окрасата с желатин и пак слагаме в хладилника да стегне.
Когато стегне окрасата изваждаме формата и вече стегнатото пасирано пиле.
Тогава пилето се пазбърква с миксер и след като се разбърка се изсипва във формата.
Отгоре се сипва малко по дебел пласт желатин и пак се оставя да стегне в хладилника.
Когато стегне същата процедура правим и с картофите.
(Разбъркваме ги с миксер и ги изсипваме във формата,отгоре пак поливаме с желатин, дебел пласт и пак слагаме в хладилника.)
След като стегне добре се изкарва от хладилника.
Формата се поставя за малко във вряла вода да се отлепи.
Обръща се върху кръгло плато.