И тъй. Успях, направих ги същите като в "Егур, Егур"! Това е благодарение на рецептата на Юлиян Дюлгяров (главния готвач на ресторанта), публикувана в един брой на "Бон Апети"
. Ето я и нея:
Кайгана
Необходими продукти:
2 връзки магданоз, нарязан наситно
2 яйца
1 с.л. сирене (настъргано)
1 ск. чесън, нарязан наситно
1 с.л. брашно
бял пипер
сол
Начин на приготвяне:
В купа изсипваме магданоза, последователно добавяме яйцата. Разбъркваме и подправяме с чесъна, пипера, сиренето и сол на вкус (зависи колко е солено сиренето). Прибавяме брашно и се бърка до получаването на еднородна смес. Оформят се шницели и се пържат в загрят тиган с незалепващео покритие на умерен огън. Сервират се с подлучено кисело мляко (има и рецепта за него, но вярвам, всеки знае как да си смеси кисело мляко с чесън и копър
).
Сега аз използвах връзки на око (т.е. магданозът ми не беше купен, а домашен) приблизитело 4 1/2.Накълцах ги в робота.. ,като внимавах да не го направи на пюре.Сиренето го намачках, защото исках да се усеща.И удвоих количеството, нали съм любителка на сиренето.. Използвах 5 яйца и 5 с.л. брашно.Хубаво се измесва до получаване на еднородна смес. Аз бърках с дървена лъжица и на консистенция ми се получи, като смес за "нормални" кюфтета, само малко по-рошаво .Гребвах от сместа с лъцижа и поставях в тигана, отгоре леко натисках, за да се получи като шницел. Това е !
Приятен апетит!