1 яйце
3 - 4 с л галета
3 - 4 пилешки половинки филета към 450 г
1 голям домат
около 100 г моцарела / кашкавал
1 с л зехтин
сол, пипер
450 г паста / фетучини /
сос Алфредо
Филетата се наръсват със сол и пипер, потапят се в разбитото яйце, овалват се в галета и се слагат в намазнена тава.
Слагат се да се пекат в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 мин. Изваждат се и върху всяко се слага от соса Алфредо, отгоре резени домат, които се поръсват с настърганата моцарела. Връщат се във фурната за около 10 мин, докато сиренето се разтопи.
През това време сме сварили пастата, изцедили и сме я разбъркали с остатъка от соса.
Готовите филета сервираме върху пастата.
Тази рецепта има много варианти. Може филетата да се нарежат на парчета и да се задушат, да се добавят различни зеленчуци, а сосът да се прави по време на приготвянето.