Продукти за 4 човека:
1,5 кг свинско контрафил
Ье
1/2 глава лук (даде ми я
Куцото пиле, че да не артиса

)
2 скилидки чесън
125 г синьо сирене
200 г замразен спанак
сол
черен пипер
зехтин
1 чаша мускат
4 м лилав конец
60 см алуминиево фолио
тавичка
тенджерка
Гарнитура:
250 г талятеле
500 г печурки
1 малка кофичка заквасена сметана
1 чаша мускат
зехтин
сол
черен пипер
копър
1/2 глава лук (тази пък ми остана на мене

)
2 скилидки чесън
500 г броколи
3 тенджери
Начин на приготовление:
1. Отстраняват се жилите и излишната мазнина от месото. То се измива и се подсушава с кухненска хАртия.
2. Правят се два надлъжни разреза, така че да се получи едно правоъгълно парче. Посолява се и се поръсва с черен пипер от едната страна.
3. Чесънът и лукът се накълцват и се задушават в зехтин. Към тях се прибавя спанакът и се оставя на слаб огън да се разтопи и задуши.
4. Ливва се виното и след като се поизпари, се добавя синьото сирене. Като се разтопи и то, тенджерата се сваля от котлона и се оставя на балкона да изстине.
5. Плънката се слага на ивица върху месото и се оформя руло, което се пристяга с конеца. Понеже нямах дебела връв, се наложи да го усуча няколко пъти.
6. Рулото се загръща стегнато във фолио, поставя се в тавичката и се пече 2 часа на 150 градуса по Целзий във фурната, на средната височина.
7. Във втора тенджерка се запарват броколите, леко посолени.
8. В трета тенджерка се задушават лук и чесън.
9. Добавят се гъбичките, нарязани на едро. Подправят се със сол, черен пипер и копър, както и с чаша вино. След като се задушат, се добавя заквасената сметана.
10. В последната тенджера се сваряват талятелете.
11. Месото се нарязва на шайбички. Всяка порция се състои от две шайби месо, една стиска паста, полята с гъбен сос, и броколи кой колкото обича.