Наричат се така, тъй като за първи път са били направени от съдържателка на ресторант през 1964 година в Anchor Bar в Бъфало, Ню Йорк.
Историята разказва как тя изпържила крилца в много олио и после ги заляла със специален сос.
Крилцата станали хит в Бъфало, а после и в цялата страна.
Могат да се намерят стотици рецепти за пилешки крилца - пържени или печени, но всяка от тях със собствения си уникален сос.
Ще ви предложа рецепта за бъфало крилца и много важно е да знаете, че те се сервират с нарязано
селъри и
сос от синьо сирене.
олио за пържене
1 кг пилешки крилца
1 ч л сол
1 ч л прясно смлян черен пипер
2 с л масло
лют сос, ако нямате Franks Original Red Hot Cayenne Pepper Sauce
2 ч л бял винен оцет
Загрява се олиото в дълбока тенджера или фритюрник до 190 С.
На крилцата се отстранява крайната част и се разрязват на две части - "малко бутче" и "двоен кокъл". Подправят се със сол и пипер.
Загрейте фурната до 180 С.
Крилцата се слагат в тенджерата / фритюрника и се пържат, докато станат златисти. Според големината на съда, може да се пържат и на порций. Вадят се и се поставят в чиния, покрита с домакинска хартия да попие олиото. Преместват се в голяма купа.
В малка тенджера загрейте маслото на средна степен на котлона, прибавете лютия сос и оцета. Колко сос ще добавите, зависи от вашите предпочитания - започнете с малко количество и добавете още ако не е достатъчно люто.
Залейте крилцата в купата със соса и ги разбъркайте добре. Тук следва нещо различно от оригиналната рецепта - преместване на крилцата в тава / с постлано фолио на дъното/ и запичане във фурна за около 15 мин.
Идеално мезе за бира.
Източник
Има варианти на тази рецепта без пържене - крилцата се пекат на скара или във фурна.