Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 25 Сеп, 2020 4:10 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 23 Мар, 2007 5:57 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Печен джолан по кипърски с патладжан и тиквички във винен сос.

Това е рецепта на Веско от предаването "Перфектната вечеря".

Списък на необходимите продукти за 4 порции:
телешки джолан; 6-7 малки глави лук; 2-3 патладжана; 3 тиквички; 1 глава чесън; 2 домата; олио; сол; 1 ч. ч. бяло вино; 1 ч. ч. зехтин

Начин на приготвяне:
1. Патладжаните и тиквичките се нарязват по дължина на филийки с дебелина около 1 пръст.

2. Месото се шпикова със скилидки чесън. След това се посолява леко.

3. Шпикованото месо се поставя в тава заедно с обелените глави лук.

4. Филийките патладжан се запържват в тиган със сгорещено олио и с тях се покриват парчетата месо.

5. Върху патладжана плътно се подреждат филийки сурови тиквички. Посолява се леко.

6. Доматите се нарязват на кръгчета, подреждат се върху тиквичките и се поръсват с малко сол.

7. Накрая продуктите се заливат с бялото вино, зехтина и 1/2 ч. ч. вода.

8. Тавата се покрива с фолио и се слага във фурна. Ястието се пече при температура 200 градуса до готовност.

Джоланът беше с кокъл. В месарницата Веско помоли да му го нарежат на дебели филии.
Патладжаните не бяха едри - по това време на годината са по-дребни.
Доматите бяха големи и много добре изглеждащи нарязани.

Мисля, че това ястие може да се приготви и с агнешко месо.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB