Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Авг, 2019 4:29 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Апр, 2010 10:28 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Фев, 2010 9:03 pm Нед
Мнения: 40
Location: гр СТАМБОЛИИСКИ
1,4кг(шол или филе),1голяма глава лук,сокът на 1 портокал,1с.л.горчица,2с.л.кафява захар,1к.ч.олио.ЗА ПЪЛНЕЖА-200гр пресен спанак,50гр сирене чедър,1голям сварен картоф,настъргана кора на 1 портокал,1к.л.риган,сол,черен пипер.Приготвяне на пълнежът-бланширайте спанака във вряща вода за 1мин.Отцедете и го оставете да истине.Нарежете го на ситно.Добавете настъргания картоф и портокаловата кора,сиренето чедър и подправките. Измийте месото и го подсушете.Разрежете го надлъжно така,че да получите правоъгълен лист.Върху него разпределете плънката. Звийте на руло и го овържете с дебел конец.Запържете го в силно олио от всички страни.Добавете ситно нарязания лук. Налейте 1ч.ч бульон,портокаловия сок и прехвърлете всичко в тава.Запечете в загрята на 180градуса фурна за около 90 мин. 15мин преди да го извадите ,намажете рулото с горчицата, смесена с кафявата захар и допечете на 200градуса.Сервираите ,като го нарежете на филийки с топла гарнитура.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2010 11:09 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Доста интересна рецепта. Харесва ми!


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2010 4:11 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Elena55, рецептата много ми хареса, затова си позволих да я направя "по-читабелна"...

СВИНСКО РУЛО С ПЛЪНКА ОТ СПАНАК
===========================

ПРОДУКТИ

1,4 кг свински шол или филе,
1 голяма глава лук,
сокът на 1 портокал,
1 с.л. горчица,
2 с.л.кафява захар,
1 к.ч. олио.

ЗА ПЪЛНЕЖА

200 гр пресен спанак,
50 гр сирене чедър,
1 голям сварен картоф,
настърганата кора на 1 портокал,
1 ч.л. риган,
сол,
черен пипер.

Приготвяне на пълнежа -
Бланширайте спанака във вряща вода за 1 мин. Отцедете го и го оставете да изстине. Нарежете го на ситно. Добавете настъргания картоф и портокаловата кора, сиренето чедър и подправките.
Измийте месото и го подсушете.
Разрежете го надлъжно така, че да получите правоъгълен лист.
Върху него разпределете плънката.
Завийте месото на руло и го овържете с дебел конец.
Запържете го в силно сгорещено олио от всички страни.
Добавете ситно нарязания лук. Налейте 1 ч.ч бульон и портокаловия сок и прехвърлете всичко в тава.
Запечете в загрята до 180° фурна за около 90 мин.
15 мин преди да го извадите, намажете рулото с горчицата, смесена с кафявата захар и допечете на 200°.
Сервирайте нарязано на филийки, с топла гарнитура.


Между другото, наистина ли лукът не е в плънката, а около месото в тавата?
Няма ли опасност така да прегори, като се има предвид, че е и ситно нарязан?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2010 9:31 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Фев, 2010 9:03 pm Нед
Мнения: 40
Location: гр СТАМБОЛИИСКИ
Gotin,лука няма да изгори,защото в тавата има бульон и портокалов сок.Като готвач ти знаеш,че в тавата при печене винаги остава по малко сос,които също може да се използва.Много ти благодаря за вниманието и за хубавите думи.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2010 12:49 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
elena55 написа:
Gotin,лука няма да изгори,защото в тавата има бульон и портокалов сок.Като готвач ти знаеш,че в тавата при печене винаги остава по малко сос,които също може да се използва.Много ти благодаря за вниманието и за хубавите думи.


:) Явно бульонът трябва да бъде достатъчно, за да не остане лукът "на сухо". Рецептата наистина е чудесна, отдавна не ми е харесвала толкова рецепта... :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB