inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:56 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Окт, 2009 8:45 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тази рецепта я знам от баба ми, затова я пускам в този раздел. Тя я правеше така вкусно, че изяждах цяла тава, за нейна радост.

Продукти:

Image
Това са:
4 твърдо сварени яйца
3 големи сурови картофа
сирене натрошено, на око
прясно мляко
сол
черен пипер

Приготовление:

Image
Компирите и яйцата се нарязват на шайби. Най-долният ред в съдинката е картофи, после яйца, после сирене, после сол, пипер и пак отначало, докато се напълни съдът.

Image

Налива се прясно мляко докато покрие. Захлюпва се с капак или с фолио и се пече на около 180-197,5°C близо час. След това се отхлюпва и се запича до зачервяване.

Бяхме обаче много гладни и не дочакахме. :mrgreen:

Image


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Окт, 2009 9:18 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Тази рецепта я знам от баба ми, затова я пускам в този раздел. Тя я правеше така вкусно, че изяждах цяла тава, за нейна радост.

Продукти:
Това са:
4 твърдо сварени яйца
3 големи сурови картофа
сирене натрошено, на око
прясно мляко
сол
черен пипер

Приготовление:

Компирите и яйцата се нарязват на шайби. Най-долният ред в съдинката е картофи, после яйца, после сирене, после сол, пипер и пак отначало, докато се напълни съдът.
Налива се прясно мляко докато покрие. Захлюпва се с капак или с фолио и се пече на около 180-197,5°C близо час. След това се отхлюпва и се запича до зачервяване.
Бяхме обаче много гладни и не дочакахме. :mrgreen:


Описаното кулинарно произведение е силно слюноотделящо и много приятно, а снимките са "върхът"!
Само дето няма финална снимка, вследствие на липсата на хранителен контрол в семейството ви... :P :P :P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Окт, 2009 10:52 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Сигурен съм, че ако баба ти можеше да види с какво мляко го правиш, ще се обърне в гроба 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Окт, 2009 11:42 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Сигурна съм ,че е ръсвала и някаква зеленийка отгоре! :) МНого хубави снимки!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Окт, 2009 7:06 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не помня за зеленийки и такива дребни подробности! А млякото едно време наистина беше друго. Вий сте по-млади, ама аз съм ходил още с тенекиено канче до млекарницата.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Окт, 2009 10:57 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Чичко, имах предвид, че е обезмаслено. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Окт, 2009 12:26 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
MR.LAZY написа:
Чичко, имах предвид, че е обезмаслено. :twisted:


Ами да, то бива, бива диета, ама чак пък толкова! :mrgreen: Това си е гола вода, след толкова обезмаслявание не са останали нито витамини, нито калций... Тука има 3%, 1,5% или 0% масленост за прясното, и аз избирам "златната" среда, нали ми трябва калций.. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Окт, 2009 12:18 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Прави сте, след печенето от млякото не беше останало нищо, само малко водниста течност на дъното. Ама тел авив, както казват франсетата.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Окт, 2009 4:23 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Не само че млякото е обезмаслено, ами няма и грам мазнинка. Поне няколко люспи масло за аромат, ще прилича повече на бабино. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Окт, 2009 9:34 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Алеко написа:
...Ама тел авив, както казват франсетата.


Алеко, ако си написал "тел авив", вместо "се ла ви" с хумористична цел, не обръщай внимание на този пост.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Окт, 2009 7:16 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
kristi написа:
Алеко написа:
...Ама тел авив, както казват франсетата.


Алеко, ако си написал "тел авив", вместо "се ла ви" с хумористична цел, не обръщай внимание на този пост.


Няма. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Окт, 2009 9:39 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
kristi написа:
Алеко написа:
...Ама тел авив, както казват франсетата.


Алеко, ако си написал "тел авив", вместо "се ла ви" с хумористична цел, не обръщай внимание на този пост.


Няма. :lol:


[hide= И не трябва...]"Боже, боже, колко мъка има по този свят..." ...
Елин Пелин го е казал, не съм аз... :([/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Окт, 2009 9:22 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Алеко написа:
kristi написа:
Алеко написа:
...Ама тел авив, както казват франсетата.


Алеко, ако си написал "тел авив", вместо "се ла ви" с хумористична цел, не обръщай внимание на този пост.


Няма. :lol:


:lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Ное, 2009 10:40 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юли, 2006 3:17 pm Съб
Мнения: 20
Снощи направих това ястие и стана наистина приятно, само аз добавих от себе си настърган кашкавал отгоре и го запекох. Мерси за рецептата..


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Ное, 2009 6:50 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
miyakissima написа:
Снощи направих това ястие и стана наистина приятно, само аз добавих от себе си настърган кашкавал отгоре и го запекох. Мерси за рецептата..


Радвам се, че ти е харесала манджичката.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Ное, 2009 11:55 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
miyakissima написа:
Снощи направих това ястие и стана наистина приятно, само аз добавих от себе си настърган кашкавал отгоре и го запекох. Мерси за рецептата..


Радвам се, че ти е харесала манджичката.

Между другото, чест и почитание на баба ти, това си е истинска "бабина рецепта", но ако е позволено да се модифицират "бабини рецепти " по-произволно, аз бих чукнал яйцата сурови на дъното и бих наредил всичко останало както си му е редът.
В смисъл - да се стегнат яйцата по времето на термичната обработка под защитата на млякото.
Ако иска някой, нека да пробва, за мене броят на яйцата е твърде голям, за да го експериментирам... :(


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB