Някой знае ли начин за консервиране на тиквички? Нямам предвид мариновани, а метод за съхраняване до зимата. Благодаря предварително.
На подходящи кубчета в пликчета във фризера.
Размерът на кубчетата съобразен със супа, добавка към някаква манджа, мусака или гювеч.
Аз ги правя два вида - малко по-ситни, като за супа и малко по-едри, като за добавяне в манджа (за разнообразие).
Само че не за "до зимата", понеже има вече целогодишно, а точно за през зимата, за да не пълня гушата на МЕТРО излишно...
Добър вариант е да пробваш нарязаните кубчета да ги осолиш добре, да си пуснат от сока, да ги промиеш много добре и идеално да ги отцедиш преди да ги затвориш в пликчетата. Но въпреки това има риск, ако не надпишеш пликчето, че са (полу)осолени, да пресолиш готвенето си.
За супа, в пликчето можеш да добавиш и известно количество нарязан копър, много си подхожда и никога няма да ти е излишна подобна комбинация.
Мисля, че стана ясно, но нали съм "Мара Подробната", пак да поясня - количествата, които затварям в отделно пликче са съобразени като за една тенджера супа или за едно добавяне в манджа. За мусака или нещо подобно, просто вземаш няколко пликчета.