vivagd написа:
Продукти:1глава лук,2суп.лъж.олио,2пил.бутчета,магданоз,
500гр.грах,1морков,1домат,1кубче пил.бульон,1бр.зелен пипер
1/2ч.л.червен пипер,черен пипер и сол на вкус.
Приготвяне:Лукът се нарязва,поставя се в йенска тенджера и се полива с олиото.Захлупва се и се задушава 1-2мин.в микровълнова.Бутчетата се осоляват и се поръсват с чер.пипер.Към готовия лук се добавя грахът,отгоре се подреждат бутчетата и нарязаният на едри кубчета морков и пипер на малки ивици и се налива 1ч.чаша вода.Поставя се на средна мощност и се задушава под капак 15 мин.След това отгоре се натрошава пилешкият бульон,поръсва се с червения пипер и се сипва още една ч.чаша вода.Задушава се 15 мин под капак след което хубаво се разбърква.Доматът се нарязва на кубчета и с него ястието се задушава още 4-5мин.Преди да се извади,ястието се оставя за 7-8 мин.във фурната.При сервиране се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.Добър апетет.
Общото време за приготвяне е 45 мин.
Ако за това време пилешкото, заедно с всички зеленчуци, поставени в тавичка беше сложено в обикновена фурна, дали нямаше да стане по-апетитно и запечено?