Продукти:
4 бр. пилешки пържоли /от бутчета/
1 глава лук,
2 скилидки чесън,
300 гр. гъби,
4 домата
5 с.л. олио,
1 ч.л. чубрица,
1 в.ч. бяло вино
1 лимон,
сол и чер.пипер на вкус.
Приготвяне:
Пържолите се начукват с дървено чукче,намазват се с олио и лимонов сок,посоляват се./Може и готови на скара/
Доматите се обелват и се нарязват наситно заедно с лука.Лукът се запържва за минута в тиган със сгорещено олио.
Прибавят се нарязаните гъби и се пържи още 2-3 мин. Налива се бялото вино и след като се изпари, се добавят доматите, чубрицата, счукания чесън и чер.пипер на вкус. Вари се на тих огън 10 мин.под капак.
Пилешките пържоли се пекат на скара или се пържат в тиган. Поставят се в съда със соса и всичко се вари 1-2 мин. По желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Сервира се в допълнение с пюре от картофи, задушен ориз със зеленчуци. По желание може да се поръси с настърган кашкавал.
|