Продукти:
1 глава лук,
2 склидки чесън
1 тиквичка
6 домата
2 суп.л.олио или маргарин
200 гр. кашкавал
щипка чубрица,
щипка босилек,
магданоз,
сол и чер пипер на вкус /може да се замени с лютива зелена чушка/
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се претрива със сол на пюре. Тиквичката се нарязва на тънки колелца. Доматите се обелват и се режат също на колелца. Всички зеленчуци се разбъркват и се изсипват в намазан с масло съд за микровълнова. Задушават се 2 мин. при 600 вата. Подправят се с чубрицата, босилека и сол ако е необходимо. Разбърква се и се добавя останалото олио или маргарин. Кашкавалът се реже на тънки филийки и се покрива ястието. Пече се още 6-8 мин.при 600 вата. Поднася се със ситно нарязан магданоз.
Чудесна гарнитура за печени и варени меса и колбаси. По желание могат да се добавят преди кашкавала и в допълнение на предварително задушени гъби, царевица, зелен боб и грах.
|