Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Май, 2024 6:04 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Яну, 2006 12:13 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
По принцип знам - млякото се подгрява, слага му се закваска, завива се с вълнено одеало и на другия ден е готово. Ама ми трябва по-обширна и по-научна информация, преразказана като за читателите на списанието, т.е. с по-малко научни термини.

Много ще съм благодарен на този, който пусне нещо по въпроса.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2006 1:15 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
http://www.bcci.bg/bulgarian/branch/nw20050324_1.htm
http://www.standartnews.com/archive/200 ... 4675_4.htm
... Трите разлики между киселото мляко и йогурта
Емил не само познава историята на млякото, но я разказва на всеки с удоволствие. Целта му е хората да научават повече за него и да го консумират по-често. В далечната 1905-а в института на Луи Пастьор български учен изолира бактерия в българското мляко, полезна за човешкото здрaве. Нарекли я Lactobacillus Bulgaricus

...

http://bg.wikipedia.org/wiki/Категория:Млечни_продукти
http://bg.wikipedia.org/wiki/Катък
http://bg.wikipedia.org/wiki/Кисело_мляко

http://www.omda.bg/BULG/COOK/sirene.html

http://www.sbubg.info/udelo/?chPaper=20&article=371

www.bia-bg.com/files/Innovation/Brochur ... ess_BG.pdf

Останалото е шеФ и кройка.
Ако го искате смляно, поставете някакъв срок и т.н.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2006 2:35 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Много благодаря! Имаш една бира!


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2006 2:52 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Моят принос към читателите

Статия от Софийско Ехо

Малко факти (не само за млякото) от една туристическа агенция

Научен подход към киселото и кокосовото млека ;)

БНР по въпроса

За Стамен Григоров и киселото мляко в случай, че говориш разбираш чешки ;)

И аз пия бира...


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2006 3:04 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Моят принос към читателите
...

И аз пия бира...


За тебе само малка, щото ме караш да чета на чужди езици.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2006 7:06 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Е какво съм виновен, че Стаменчо е открил бацила в чужбинско. Ако беше го направил у нас, сигур и аз щях да пия голяма бира :x.

Алеко написа:
За тебе само малка, щото ме караш да чета на чужди езици.
Ето ти нещо от извора на български, пък дано изкарам за голяма биричка.


Last edited by MR.LAZY on 18 Яну, 2006 7:22 pm Сря, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2006 7:18 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Благодаря, печелиш! :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB