Ади написа:
Порових из форумите и не намерих рецепта. Порових и в интернет - но там намерих само комбинация с грах и картофи. Искам да направя само Свинско с грах.
Ади, Biskvitka ти е дала една изпипана рецепта, която е доста универсална (с месо от всякакви трупове
), аз само бих добавил, че ако поставим ударението върху
времето, а ти май точно това искаше, то бих те посъветвал да сготвиш това ядене в тенджера под налягане, още повече, че имам твърде горчив опит с готвенето на грах от буркан, който след двучасово варене тропаше в чинията като сачми за едър дивеч...
Друг съвет- ако ще ме послушаш и ще готвиш в тенджера под налягане, най-добре (най-вкусно) ще стане, ако леко запържиш на дъното на тенджерата под налягане лукът и месото на хапки. Не много, колкото месото да се "запечата", а мазнината малко да се ароматизира от лука. След което слагаш всички продукти в тенджерата, затваряш капака и...си гледаш кефа
. След 20 мин от повишаване на налягането сваляш, оставяш да се охлади, отваряш капака и поръсваш с пресните подправки по вкус. Би могла междувременно да забъркаш едно бързо инстантно картофено пюре за гарнитура- картофеното пюре много отива на грах.
Прочети и досадно
дългата ми технология за готвене на боб и ( другите видове бобови растения), ще ти е от полза.