Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Апр, 2018 10:11 pm Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Сеп, 2005 6:15 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Освен че шльокат много бърбън, хората от Кентъки употребяват тази напитка и в разни манджички. Ето ви една от тях.

Продукти за 8-10 порции:


- 4,5 кг свинско (шол или бут, без кост, нарязано на 2-3 парчета)

за марината:

- 240 мл сухо червено вино
- 120 мл бърбън
- 120 мл сухо шери
- 80 мл соев сос
- 45 мл олио или зехтин
- 25 г захар
- 5 зърна звезден анасон
- 15 г настърган пресен джинджифил
- прясно смлян черен пипер

за глазурата:

- 300 мл бърбън
- 160 мл мед
- 160 мл кетчуп
- 45 г кафява захар

Кое как?


1. Нарежете месото на три-четири парчета.
2. Смесете съставките на маринатата в голяма купа. Потопете месото в нея, така че да го покрие напълно. Покрийте съда и оставете да си почива за един час. Загрейте фурната на 160° С, извадете месото от маринатата и го подредете в тавичка. Полейте мръвките със 120 мл марината. Пече се един час като парчетата се обръщат и поливат със сос на всеки 20 минути. Увеличете температурата до 230° С за последните 20 мин.
3. Смесете съставките за глазурата в купа и ги разбъркайте добре. Нанесете сместа с четка върху месото и печете още 30 мин, като на всеки 5 мин. мажете с глазура.

Тъй като не е дадено каква гарнитура се препоръчва, аз бих сложил карамелизирани морковчета и картофки. Нещо от този род.

За пиене бих си взел някое по-тежичко червено винце, например маврудец. Тия дни пих един много хубав от Сливен.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Сеп, 2005 7:35 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Още не сме заклали прасето, а ти започна със "свинщините" :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2005 12:43 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ъ-ъ-ъ :oops: , един въпрос - може ли сухото шери да си остане готвача? За утеха, де. Иначе звучи страхотно.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2005 9:49 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не може! Ако толкова ти е мъчно, че трябва да се утешаваш, вземи двойна доза! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 12:11 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll:Изглежда чудесно.Ще пробвам,но задължително ще намаля количеството месо.Сега е добре с гарнитура от печени зеленчуци в някаква марината или поляти с някакъв лек сос.Мисля,че няма да имаш нищо против за тази добавка.Още не съм го измислила точно,но ако имате предложения и ви харесва давайте.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 6:15 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Не може! Ако толкова ти е мъчно, че трябва да се утешаваш, вземи двойна доза! :mrgreen:

Леле, колко си категоричен, :squ:! Но щом Гуруто повелява... ще взема тройна, за всеки случай


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 12:50 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
Не може! Ако толкова ти е мъчно, че трябва да се утешаваш, вземи двойна доза! :mrgreen:

Леле, колко си категоричен, :squ:! Но щом Гуруто повелява... ще взема тройна, за всеки случай


За третата доза ще ти трябва помощ. Предлагам да дам едно рамо. Виж колко съм самоотвержен и жертвоготовен! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2005 1:32 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
to4ica написа:
Алеко написа:
Не може! Ако толкова ти е мъчно, че трябва да се утешаваш, вземи двойна доза! :mrgreen:

Леле, колко си категоричен, :squ:! Но щом Гуруто повелява... ще взема тройна, за всеки случай


За третата доза ще ти трябва помощ. Предлагам да дам едно рамо. Виж колко съм самоотвержен и жертвоготовен! :mrgreen:

Като бащица на народите си направо :lol: Става, приемам помощ всякаква


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2005 2:25 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Като бащица на народите си направо :lol: Става, приемам помощ всякаква


Викайте ми Тато просто. :lol:
Когато тръгнеш да го готвиш, свиркай.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB