И оризът, и макароните са бързо ферментиращи продукти.
Смесването със зехтин с малко ще отдалечи ферментирането, съхранението в хладилник - също.
До два дни можеш да разчиташ, но след това има сериозна опасност да започнеш много често да посещаваш тоалетната...
Аз бих те посъветвал да разпределиш цялото количество на седем пакетчета и поне пет от пакетчетата да замразиш във фризер. При размразяването ще получиш необходимия ти продукт в идеален вид и вкус.
Просто от вечерта ще трябва да извадиш пакетче от фризера и да го оставиш в хладилника, за да се размрази постепенно.
Но!
Приготвянето на сварен ориз в микровълнова е въпрос просто на 10-12 мин., а сваряването на макарони - на около 15-18 мин.
Мисля, че колкото и да си зает, все толкова време ще можеш да отделиш, за да не ядеш престояла или ферментирала храна...