Ами то си е наистина цяло изкуство да се направят вкусни картофени кюфтета и да се изпържат без да се разпаднат.
(Както на мен ми се е случвало, та затова рядко ги правя.)
Биски, аз не мога да си ги представя без яйца, но ако от здравна гледна точка се налага да се избягват, и след като ти пишеш, че така ги правиш - значи става. Питам се само каква е разликата на вкус и консистенция, със и без яйца?
И сега като се замислих, се сетих, че приготвям от време на време едни индийски зеленчукови кюфтета - пакора. Там не се слагат яйца, а се приготвя каша от брашно от нахут. Преди да се изпържат са полутечни - слагат се с лъжица в тигана и не се овалват в нищо. При пърженето стават компактни и най-странното - не много мазни. Брашното от нахут попива много по-малко мазнина от брашнената панировка. Така че със сигурност ще стане и без яйца, но с малко брaшнена каша, както писа Биски.