Или как да направим чесновия хляб на Антонио.
1 италиански хляб - 450 г
Ако нямате италиански хляб, може да използвате френски ( франзела ), но не казвайте на никого за това.
свеж магданоз
това е важно - трябва да бъде
свеж магданоз
чесън, разбира се
масло -
истинско масло ( никакъв маргарин ) цяло пакетче - 115 г
сладък босилек, чесън на прах и риган
Вие също се нуждаете от търпение и концентрация за да направите перфектния чеснов хляб.
Изключително детайлни инструкции
Готови ли сте? Почваме.
Първо
Слагаме маслото на парчета в купа и оставяме на стайна температура докато омекне.
След това
Маслото е меко. Взимаме 4 големи скилидки чесън и ги пасираме, добавяме към маслото.
Нарязваме фино 1/4 ч ч пресен магданоз, добавяме в купата
Поръсваме около 1/2 ч л чесън на прах, около 2 ч л сладък босилек и щипка риган.
Разбъркваме хубаво съдържанието на купата.
Загряваме фурната на на 180 С.
Режем хляба по дължина на две части, т.е. разполовяваме го. Мажем с маслената смес разрезите и ги прихлупваме един върху друг, така че получаваме нещо като цял хляб.
Слагаме го директно на решетката във фурната ( по-лесно е ако се сложи върху фолио ) и печем 9 мин.
Сега започваме да наблюдаваме внимателно фурната - стане ли коричката златиста, вадим и режем като филии.
За ценителите - пропуснете последното ми изречение и се върнете на 9-те минути.
Извадете хляба, оставете го леко да застине и нарежете на филии.
Предварително сте си приготвили още маслена смес - половината на първоначалната. С нея мажете парчетата от всички страни, слагате ги в тава или връщате върху фолиото и запичате за още 3 мин.
Вадите от фурната, а нея я включвате само на горно печене. Като се зачерви горният реотан, връщате парчетата хляб и печете 2 - 5 мин. Това е много трики момент. Трябва да наблюдавате
непрекъснато - ако телефона звъни - не го вдигайте, ако бебето плаче - оставете го да плаче, ако някой се опита да ви заговори - заплашете го!
Трябва да видите бълбукащи мехурчета масло и светъл, златист цвят. Ако трябва разбъркайте парчетата хляб за по-голяма равномерност. Извадете от фурната.
Застелете дъното на съда за сервиране на хляб с много домакинска хартия, изсипете парчетата хляб и покрийте пак с много такава.
Това е.
Бирата да е добре изстудена.
По мотиви на
http://www.spaghettisauceandmeatballs.com/