Онзи ден направих една вкусна манджица, повлияна от подобно приготвени скариди, които сме яли в Гърция (това беше преди Мързелко да призове за бойкот на византийците
).
Та:
Размразих две пакетчета нарязани на шайби сурови калмари (т.е. без панировка) и ги изцедих от всякаква вода. В това време накълцах малко пресен чесън и лук и ги задуших в зехтинец. Изцедените калмари метнах в сух тефлонов тиган и с много бъркане, щото все пак залепват и загарят, ги опекох, като внимавах да не се разкашкат. Трябва да се зачервят като ощипана мома на хорото, но да са леко жилавки.
Към задушените лук и чесън прибавих половин кутия нарязани белени домати (от малките консерви), половин чаша сухо бяло вино (другата половина изпих
) и три вида сирене - натрошено на буци Дунавия, също на буци синьо и настърган на едро кашкавал (беше Балкански).
Не съм снимал, защото трябва да се яде почти вряло! Няма да ви казвам колко винце изпива и колко хлебец отива за утопията!