Не знам и не помня дали съм ви пускал тази рецепта. Тя може да се отнесе към раздела "Оползотворяне на остатъците в хладилника" и е много проста.
Продуктите са:
1 яйце (после сложих още едно)
половин глава лук (другата половинка е за Куцото!
)
две скилидки чесън
кашкавал (имах една бучка доста изсъхнал на "Млечен път", парче стара гауда и малко бяло саламурено)
мляко
Кашкавала и гаудата настъргах на най-едрото ренде, сиренето намачках с вилица, а лука и чесъна накълцах на ситно.
Добавих двете разбити яйца и малко мляко. Подправих с черен пипер, джоджен и розмарин. Сместа прехвърлих в плитка тавичка от Йена-глас и я мушнах за 30 мин. на 198,2° С във фурната.
Крайният резултат:
Изяжда половин самун хляб и изпива едно стъкло бяло вино като стой, та гледай!