Като дете мъжа ми ял само седем различни ястия, по едно за всеки ден от седмицата. С годините поумня, но тази супа, една от седемте, му е все още любима.
Продукти:
1 Глава Лук (малка)
1 Морков (голям или 2 малки)
1 Прясна Чушка (по желание)
4-5 Картофа
1 Голяма Шепа фиде (ако е от гнезденцата 1-2)
3-4 от Топените Сиренца (може и повече !)
5-6 Стръка Копър и Магданоз
В дълбока тенджера с малко олио се запържват почистени и нарязани на ситно лукът и морковите, докато лукът стане прозрачен. Посолява се! Добавят се обелени и нарязани на по-едри кубчета картофи, докато замиришат на пържено, но без да хващат коричка. Ситно нарязаната чушка е последна и по желание. Веднага след като се добави чушката, зеленчуците се заливат с вода да ги покрие с 3-4 пръста. Кипва се, и се вари на бавен огън докато омекнат картофите, тогава се добавя натрошеното фиде. След като се добави фидето, супата се вари не повече от 10 мин. или не повече от указаното на опаковката на фидето. Застройката се приготвя като топеното сирене се втечнявя ,сиренето се топи на тиган и плавно и полека се добавя от горещия бульон на кипящата супа за да се разтвори равномерно. Когато застройката в тигана е станала с консистенциятя на палачинково тесто, или по-рядка, се добавя в супата.
Тигана го обирам няколко пъти като добавям горещия бульон за да разтвори остатъците. Оставям го да ври около минута и изключвам, веднага поръсвам с ситно нарязаните копър и магданоз за да омекнат но да не загубят ярко зеления си цвят.