Рецептата я видях в предаването на Иван Звездев (от 15 февруари).Правих я вече два пъти и страшно ми хареса..а даже не обичам праз.Копирам ви рецептата :
Необходими продукти:
1/2 л прясно мляко
750 г картофи
100 г бекон
30 - 40 г масло
1 стрък праз лук
1 стрък пресен лук
1 глава кромид лук
2 кубчета пилешки бульон
3 - 4 с.л. брашно
1 ч. л. мащерка
червен пипер на вкус
Начин на пригитвяне:
Беконът се нарязва на тънки филийки и се запича в суха тенджера. След това се изважда и на слаб огън, под капак в същия съд, за 3-4 минути се задушават наситнените праз и лук. Щом са готови се добавят и нарязаните на кубчета картофи, заливат се с 300-400 мл. гореща вода. Ври под капак 20 минути, на тих огън. Стриват се бульоните и се подправя с мащерка. Налива се прясното мляко. Ври още 3-4 минути.
Маслото се смесва с брашното, оформят се топчета и в края на варенето на супата се добавят към супата
Супата се сервира, като се поръсва с начупен бекон, нарязани на жулиени листа пресен лук и червен пипер .
Само да направя уточнение ,че и двата пъти поради липса на бекон и наличе на леко залежаваша шунка..

леко модифицирах рецептата.А именно-нарязах шунка на кубрета и я запържих в масло + олио,извадих ги и в овкусенат мазинана...вече по рецептата,накрая всеки си поръсваше от "пръжките" в чинийката.
Приятен апетит!