Баба ми наричаше тези сладкишчета "негърчета", намерих рецептата в нейния тефтер, но, да си призная, не съм я правила, само си спомням вкуса....
200 гр масло се разбиват с 200 гр пудра захар. Един по един с бъркане се прибавят 4 жълтъка, 2 ч.ч. смлени орехи, 2 с.л. брашно, 2 ч.л. какао, прахче ванилия и 4 белтъка, разбити на сняг. Пече се на умерена фурна в намаслена и набрашнена тава.
На следващия ден се маже с глазура:
6 с.л. захар, 4 с.л.какао, 5 с.л. прясно мляко, 125 гр шоколад. Всичко се разстопява на котлона и накрая се прибавя бучка масло /пише баба/. Сладкишът се намазва и след като изстине, се реже на ромбчета.
Да се чуди човек, как съм оцеляла при такова хранене