САЛАТА ОТ СУРОВИ ТИКВИЧКИ И ГЪБИ СЪС СОС "МОРНЕ"
====================================================
ПРОДУКТИ:
200 гр. пресни гъби - култивирани печурки,
2 много пресни малки тиквички тип "средни към малки",
1 ч.л. тъмен соев сос,
1 ч.л. тъмен оцет балсамико,
бял пипер на вкус,
2 капки подлютено олио,
5-6 с.л.
сос Морне.
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме добре гъбите като ги слагаме в полиетиленов плик, сипваме вътре една лъжица брашно и добре разтърсваме.
След това измиваме гъбите добре.
Тиквичките само измиваме и не белим.
Гъбите се начупват на средни парченца, тиквичките се нарязват на средни кубчета.
Разбъркваме и поръсваме с подправките. Разбъркваме пак.
Върху салатата изсипваме сосът Морне без да разбъркваме.
Поднасяме салатата поръсена с малко копър.
Забележка:
Вариант: Салатата е за вегетарианци, но може да се направи успешно вариант с добавката на 4-5 филийки препечен в микровълнова бекон, натрошен след това на парченца.
ІІ вариант : Салатата може да се направи с добавката на бейби-кренвиршчета и начупен чипс.