Маринована моцарела 2 пакета по 125 гр моцарела
250 гр домати коктелни
100 гр маслини
Марината:
50 мл зехтин
1 с л лимонов сок
1 с л балсамов оцет
1 скилидка чесън
1 ч л течен мед
50 мл ситно нарязан босилек
50 мл ситно нарязан магданоз
щипка сол и щипка смлян черен пипер
. Доматите се нарязват на половинки...Чесънът се пресова
. Смесват се съставките за марината..
. В буркан се слагат моцарела залива се с маринатата, добавят се доматите и маслините...
. Най-малко за 3 часа в хладилника...
*Цитирам авторката: " За мен 3 часа за малко . Става по-вкусно, ако стоят цяла нощ в хладилника. Доматите не нарязвам, просто след изваждане ги нареждам като шишчета с клечка за зъби.
* За тези които не обичат балсамов оцет могат да ползват обикновен оцет.
* При сервиране може да се полее с зехтин с босилек и ако искате ПЕСТО..."
** От мен ще добавя, че моцарела на Примавера е идеална (тази която е в кутийки).. И да нямате cherry домати става и с обикновени ...
Пробвах и с обикновени и пак е чудесно.. А колко червено отива ....
Източник :
Carina