Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 10 Дек, 2018 3:59 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Яну, 2005 2:27 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Рецептата е на Раймонд Вагенщайн. Така приготвената риба е много вкусна и е идеално мезе (с препечен хляб и масло) за водка.
900 г филе от сьомга
70 г морска сол
60 г захар
1 ч.л. едро счукан черен пипер
1 връзка копър
100 мл висококачествена водка

Сьомгата се поставя в стъклена или керамична купа. Разбъркват се солта, захарта и пипера и се нанасят равномерно върху рибата. Копърът се нарязва и се наръсва върху рибата. Водката се излива отгоре.
Съдът се покрива с прозрачно фолио и се слага в хладилник за 48 часа.
След няколко часа от рибата се отделя сок, с който тя трябва да се полива на всеки 3-4 часа (аз просто обръщам рибата).
След два дни рибата се изважда от маринатата, която се изхвъля, а копърът и пиперът се остъргват.
Рибата се съхранява в хладилник покрита с фолио до пет дни.
Препоръка:
Като за начало мариновайте не повече от 300 г сьомга. Ще е жалко, ако не ви хареса и се наложи да я изхвърлите, все пак, това е скъпа риба. Макар че, който я е опитвал, винаги е питал за още...


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2005 3:26 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Горе-долу и аз така приготвям маринована риба (и не само сьомга), но вместо алкохол слагам оцет или лимонов сок. Пропускам и копъра, че моите хора не го обичат. Понякога прибавям портокалов сок.
Ще пробвам и с алкохол.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2005 5:48 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Забравих да спомена, че избирам по-дебели парчета, тънките стават прекалено солени за моя вкус.

Идеята за портокалов сок е страхотна, колко точно се слага, или го слагаш по твоя преценка? (А ако може цялата рецепта...)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB