marabu написа:
Зелен фасул по италиански
Източник : "Тенджера под налягане"
1 кг зелен фасул
500 г домати
80 г олио
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
копър
магданоз
сол
. Изчистете, измийте и нарежете зеления фасул.Обелете и нарежете доматите, лука и чесъна.
. Задушете леко доматите и лука в 60 г мазнина, сгорещена на дъното на тенджерата.
. Прибавете зеления фасул, копъра, чесъна и солта.
. Затворете тенджерата и варете на тих огън 10 минути след завъртването на вентила.
. Непосредствено преди поднасянето прибавете към зеления фасул останалото олио и поръсете магадноз.
Мерси!
Не знам далиже по италиански, но точно така смятам да го спретна- всичко заедно и на веднъж и айде. Смятам обаче да му сложа 4-5 малки картофчета на кубчета, майка така прави и става много вкусно.
Дано само да стане на "мазнинка", само това ми е изискването!