Още една от любимите рецепти на звездата
Продукти:
за тестото:
500 гр. брашно
2 ч. л. червен пипер
½ ч. л. сол
180 гр. краве масло (1 ½ пакетче)
за пълнежа:
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
3-4 големи скилидки чесън, счукани
2 с. л. олио
3 домата, обелени, без семките, нарязани на дребно
1 ½ ч. л. червен пипер
1 с. л. риган
3 зелени люти чушки, без семето, нарязани на дребно
700 гр. сварени, обелени скариди
сол, чили на прах на вкус
Приготвяне:
Пресейте брашното с червения пипер и солта. Прибавете маслото и замесете еластично тесто, като добавите студена вода. Завийте тестото с домакинско фолио и оставете в хладилника. Запържете лука и чесъна в олиото до омекване. Прибавете останалите продукти и задушавайте на тих огън, докато течността се изпари. Оставете сместа да се охлади. Разделете тестото на 18 части и всяка разточете на кръг с диаметър около 15 см. Сипете 2 с. л. от пълнежа в средата. Намокрете краищата с вода, прихлупете ги върху пълнежа и притиснете, за да се запечатат. Намокрете отново ръбовете и прищипете, за да ги накъдрите. Поставете в намазана с масло тавичка и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 мин, докато тестото стане златисто.
Да ви е сладко!