Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Окт, 2018 10:56 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Фев, 2006 1:05 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
за 2 порции

2 неголеми глави целина
1/2ч.ч. обелени гренландски скариди
3с.л. ементал на дребни кубчета (ако предпочитате грюер или пармезан, заменяйте смело)
1с.л. каперси
3с.л. пълномаслена сметана
по 1 щипка индийско орехче, сол и захар, лим.сок
зехтин, галета и сусам за овалване

Целината се обелва и сварява. Главите се срязват хоризонтално на две части и се издълбават (добре е стените да са съвсем тънки). Вътрешността се накълцва ситно и се смесва с останалите съставки. Половинките се напълват, слепват се 2 по 2, овалват се в зехтин и смес от галета и сусам и се запичат във фурната до златисто.
Поднасят се с дип "Зелена богиня".

Тази измшльотина май е пълна с афродизиаци, та смятам да я направя в чест на влюбения светия. Е, шампанско не пие, но и без това не познавам мъж, който обича шампанско...


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Фев, 2006 1:24 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ама хич не си права, че не върви с шампанско! Една "Вдовичка" така ще му тича, че направо ще му избяга :lol: . А иначе туй нещо звучи направо запленително!


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Фев, 2006 3:51 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Ама хич не си права, че не върви с шампанско! Една "Вдовичка" така ще му тича, че направо ще му избяга :lol: . А иначе туй нещо звучи направо запленително!


Вервам ти безрезервно, то за мен пенливите и със сутрешно кафе вървят даже... Струва ми се, не е много неприлично, ако за 25-годишни влюбени има 2 бутилки на масата - полусухо пенливо и строго сухо бяло, на тази възраст различията повече ще ни обединят май :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2006 5:16 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Щом са обичат :hug: младите - нека са земат, а ние ще вземем тази рецепта и някой път непременно ще я опитаме. :jump:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB