1/4 ч ч ситно нарязан лук
1/4 ч ч нарязана зелена чушка
3 с л ситно нарязана целина / в оригинала дебелите стъбла на селъри
3 с л масло
1 голямо яйце
1 с л майонеза / сметана
1/2 ч л суха горчица / или течна в удвоено количество
1/2 ч л Worcestershire сос
3/4 ч л лют червен пипер - кайен
3/4 ч л сол
2 с л ситно нарязан арпаджик или пресен лук
около 1/2 ч ч галета
220 г изчистено рачешко месо
1 с л олио
На слаб котлон загрейте 1 с л масло в малка тенджера, добавете лука, чушката и целината и задушавайте с разбъркване докато зеленчуците омекнат - около 8 мин.
Разбийте заедно яйцето, майонезата, горчицата, Worcestershire соса, лютия пипер и сол в голяма купа, после разбъркайте като добавите арпаджика, задушените зеленчуци и 1/4 ч ч галета.
Внимателно прибавете и разбъркайте и рачешкото месо, след това оформете 4 кюфтета 6 -7 см диаметър. Оваляйте ги в останалата галета.
Загрейте олиото и останалото масло в тиган, като се сгорещи изпържете кюфтетата, като ги обърнете веднъж докато станат златисти - около 8 мин.
Добра компания са сос Тартар и лимонов сок.
Хубава новина е, че могат да се приготвят от рулцата - имитация на рачешко месо, ситно нарязани.
Чудесно мезе за бяло вино или бира.
Наздраве.
източник
http://www.epicurious.com/