За любителите на горчицата400 - 500 г свинско филе или контрафиле
сол, чер пипер
мазнина за пържене
сос:2 с л заквасена сметана
1 ч л дижонска горчица
2 ч л мека дижонска горчица или 1 ч л мека дижонска горчица и 1 ч л дижонска горчица на зърна
Месото се поставя в камерата на хладилника да се стегне за около 20 мин. Изважда се и се реже на парчета с дебелина около 1 см. Всяко парче натискаме с долната част на дланта нежно с цел да му увеличим площта, не да го бием.
Посоляваме и опиперяваме. Пържим в подходящ съд с малко мазнина на среден огън за по 2-3 мин от всяка страна. Изваждаме върху домакинска хартия и държим топли.
В друг съд смесваме съставките за соса, разбъркваме и слагаме на слаб огън. Продължаваме да бъркаме до хомогенизиране на сместта, като не позволяваме да заври. Махаме от котлона.
На дъното на чиния за сервиране се слага от соса, а върху него парчета изпържено месо.
Количеството на сметаната и горчиците могат да се коригират според вкуса.
Наздраве.
Източник - по мотиви от ресторант и pbs.org