Отново от червения рецептурник
За 2 порции:
200 г пресни гъби (консервираните миришат ужасно, с тях пробвах само веднъж и не повторих)
40 г масло
40 г брашно
бял пипер
Гъбите се почистват от пръстта и се измиват добре. Нарязват се не много ситно и се сваряват. Посоляват се, когато омекнат.
Брашното се запържва в маслото (на мен ми харесва, като е леко препечено, да не си променя цвета, само да замирише хубаво, преди да добавя маслото).
Запръжката се разрежда с бульон, като през цялото време се бърка, за да не стане на бучки. Ако все пак има бучки, сосчето се прекарва през цедка.
Сварените гъби се добавят към соса, вари се още малко и кашата е готова. Поръсва се с бял пипер.
Забележка: преди да прибавя гъбите към соса, ги запъжвам леко.
Освен с пресни печурки, опитах и със сушени манатарки. Стана още по-вкусно

. Обаче не измерих количеството сушени гъби

- сложих колкото имаше...