Тия дни нещо се присетих за рогчетата от соца. Мисля че оттогава не съм ял такива. Спомням си една баничарница на Хр. Ботев, до Възраждане, където ми се струваха вълшебни. Порових в нета и има доста рецепти, които не се различават много в съставките, но съдейки по снимките (където са снимани разчупени), не ми изглеждат като тези, които аз помня. Споменът ми е за нещо средно между обикновена кифла и кроасан. Леко хрупкава, богата на масло, и със специфична леко разтегливо-ронлива консистенция, наподобяваща на кроасан. Топли, се топяха в устата.
Някой пробвал ли е рецептите публикувани в нета? Някои са с масло други с мас. Или ако някой има подръка рецептурника за ЗОХ, там трябва да има такава рецепта. Най-вероятно тези, които помня от соца, са правени по нея.
Изглеждаха горе-долу така:
http://www.picvalley.net/u/2794/73587474618681722801251053977f5t7qlxPc94c9aXvTmRx.JPG