MR.LAZY написа:
to4ica написа:
Какво имаш против риба с яйца и мляко, ами риба с майонеза?
Ами така са ме учили в детството - да не смесвам риба с яйца, прясно и кисело мляко и майонеза. Това идва от факта, че рибата е високобелтъчна храна и комбинацията й с други белтъци може да предизвика белтъчно натравяне. Ако рибата е в малки количества, обикновено правя изключение, но тук става въпрос за цяла риба за една супа.
Както знаеш, всичко е въпрос на количества... Това все пак не е една порция или поне не да предвижда да омахаш цялата тенджера. Виж, лефер със заливка от кисело мляко, чесън и яйца и настъргано пармезанче отгоре наистина мога да погълна цяла тава, но съм си жива досега, слава Богу.