Ризото със спанак и сирене "Горгондзола"
за 4 порции
Необходими продукти:
1 л пилешки бульон
2 с.л. зехтин
2 ск. пресован чесън
1 гл. лук
450 г ориз "Арборио" или друг вид объл ориз с по-високо съдържание на нишесте
3 с.л. зехтин или олио
125 мл бяло вино
200 г спанак
200 г горгондзола или високо маслено синьо сирене, натрошено на дребно
сол, пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Бульонът се слага да заври и се оставя да къкри.
2. В голям тиган с дебело дъно се сгорещява мазнината, прибавя се лукът, нарязан на ситно и чесънът и се задушават за 4-5 мин. Прибавя се ориза и се разбърква.
3. Налива се виното и се бърка1 докато поеме. Прибавя се чаша по чаша от врящия бульон докато се поеме напълно от ориза, при непрекъснато бъркане докато се поеме цялата течност и ориза се свари.
4. Прибавят се измитият нарязан спанак, сиренето и подправките. Бърка се 2-3 минути и веднага се сервира.
Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.