Мус шоколад с натрошени целувки200 - 250 гр целувки натрошени на паренца
350 гр млечен шоколад начупен на парченца
3/4 ч.ч. мляко (може и повече - до 1 ч.ч.)
120 гр масло ( нарязва се на кубчета докато е студено)
2 жълтъка
Половин ч.ч. захар (естествено, количеството на захарта може да се намали, целувките са достатъчно сладки)
500 гр сметана
Счукани лешници - една шепа (не са здължителни)
Мус шоколад
1. На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото
2. В купа се разбиват жълтъците със захарта и към тях се добавя постепенно и при непрекъснато бъркане шоколадовата смес.
3. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно (не се бърка, а се преобръща) към шоколадовата смес.
Готовият мус се изсипва в купички редувайки с пласт от натрошени целувки и счукани лешници. Оставя се на студено най-малко за 4 часа .
-------
Ако искаш можеш да направиш друг крем, без сметана и шоколад, например с обикновен
ванилен сладкарски крем.