200 г млад спанак
малка червена салата
една кисела ябълка
150 г синьо сирене
1-1 1/2 ч ч разполовени орехови ядки
1 с л масло
1 ч л захар
заливка
2-3 с л зехтин
2-3 с л сухо шери или ароматизиран оцет
сол, бял / черен / пипер
В подходяща купа нарязваме салатата и спанака / ако е по-едър, отстраняваме средната жила /. Нарязваме ябълката на 4 , почистваме и обелваме, после нарязваме на тънки парчета и добавяме в купата. Прибавяме нарязаното синьо сирене и заливката, разбъркваме хубаво.
В малък незалепващ тиган разтопяваме маслото, добавяме захарта, като се разтвори и ореховите ядки, разбъркваме докато се карамелизират и изсипваме върху домакинска хартия.
С тях гарнираме всяка порция салата.
Тази салата не е традиционна и повече и "отива" вино.
Колкото по-различна зеления - толкова по-добре. Ако си намерите и листа от глухарчета - най-добре. Оригиналната рецепта е с field greens - или всичко от полето, което става за ядене.
